دیروز که واکنش وب فارسی به تشکیل شورای عالی فضای مجازی را منتشر کردم، به این فکر کردم که این شورا قرار است با وب فارسی چه کند و آیا تاثیری بر روی وضعیت کنونی وب فارسی و به خصوص وبلاگستان فارسی میگذارد یا نه؟
نتیجهی این فکر مطلبی شد که امروز در مردمک با عنوان «تشکیل «شورای عالی فضای مجازی» با وب فارسی چه میکند؟» منتشر شده است و در آن به ابعاد مختلف تشکیل این شورا و تاثیر آن بر روی وب فارسی پرداختهام.
در روز چهارشنبه، ۱۷ اسفند ماه آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در حکمی خواستار تشکیل «شورای عالی فضای مجازی» شد. براساس این حکم وظیفهی این شورا ایجاد مرکزی با نام «مرکز ملی فضای مجازی» است تا به کمک آن ایران بتواند اشراف کامل و به روزی بر روی فضای مجازی داخل و خارج از کشور داشته باشد.
انتشار این خبر واکنشهای مختلف را در فضای وب فارسی با خود به همراه داشت به طوری که میتوان این واکنشهای را به دو دستهی کلی تقسیم کرد: مخالفین و موافقین حکومت ایران. مخالفین حکومت ایران این حکم را قدم دیگری از سوی ایران برای محدود کردن بیشتر کاربران ایرانی و فضای اینترنت دانستهاند و موافقین حکومت ایران که این اقدام را قدمی در بهتر شدن فضای وب و مشخصتر شدن سیاستهای کلی ایران در مورد فضای اینترنت دانستهاند.
اما اگر بخواهید فارغ از هر گونه دیدگاه سیاسی به تشکیل شورای عالی فضای مجازی نگاه کنیم، باید گفت که این شورا با توجه به شرایط کنونی اینترنت در ایران و فیلترینگ گسترده وبسایتهای مختلف که این روزها دامن بسیاری از وبسایتهای اصولگرا مانند «تریبون مستضعفین» را گرفته است، میتواند قدمی هر چند مثبت در جهت روشن شدن سیاستهای ایران در قبال اینترنت دانست. سیاستهایی که در طی سالهای اخیر از سوی هر سازمان و مسئولی که دستی در اینترنت دارد به صورت سلیقهای اعمال میشود. ادامه مطلب…